HPFysio Specialisatie Flywheel

Wat maakt flywheeltraining zo anders:

Simpelweg trainen op absolute kracht is in de moderne functionele training achterhaald. Drie series met 10 herhalingen zijn niet langer de norm. Veel belangrijker zijn zaken als spiervermogen, de ver- richte arbeid en de verkortings- en verlengingssnelheden waarmee getraind wordt. Flywheel of Kinetic training sluit hier perfect op aan en onderzoek toont dan ook aan dat hiermee resultaten worden behaald die superieur zijn aan de resultaten van traditionele krachttraining.

Wat valt er nog te verbeteren aan krachttraining?

Blijkbaar genoeg, want Flywheel training blijkt een veel betere weerstand om mee te werken dan steekgewichten of vrije gewichten.

Flyweel training ( ook wel inertie training of Kinetic training genoemd) maakt gebruik van de vliegwiel technologie, die is ontwikkeld aan het prestigieuze Karolinska Instituut (Zweden). Deze technologie wordt onder andere gebruikt door NASA, omdat het astronauten in staat stelt om te trainen in een gewichtloze omgeving.

Bij Flywheel training zijn de gewichten uit de traditionele krachttrainingsapparatuur vervangen door een op een as gemonteerd draaiend vliegwiel. Om deze as is een koord gewikkeld, waarvan het uiteinde aan je lichaam is bevestigd. Het vliegwiel werkt als een soort “jojo”; hoe harder eraan getrokken wordt, hoe meer weerstand je onderviondt en hoe harder het vliegwiel vervolgens terugdraait.

Meetbaarheid:

Alle prestaties die je verricht kunnen we monitoren, vastleggen en evalueren middels de Smartcoach software. Zo krijgen we exact inzicht in de functie van de spieren. Snel heid, kracht en vermogen worden geregistreerd. De grafieken brengen de resultaten in beeld, waardoor we je direct feedback kunnen geven en resultaten inzichtelijk worden gemaakt.

Training en Revalidiatie bij HPfysio:

De flywheel traing maakt onderdeel uit van het totale revalidatie traject dat we met je aangaan. Naast onze kunde om je vanuit een blessure naar het niveau te begeleiden dat je nodig hebt om je (sport) specifieke belastingen uit te kunnen voeren vormt de Flywheel training een unieke toevoeging in het revalidatie proces, dat slechts weining andere fysiotherapeuten bieden!

Download hier de brochure:

Is het Fly-Wheel wat voor mij? Vraag het de expert!

Wil je meer informatie of heb je wellicht nog vragen? Vul het informatie formulier in en wij beantwoorden jouw vraag zo snel mogelijk.

Fysiotherapeut
WESLEY

Fysiotherapeut
JAN WILLEM

Fysiotherapeut
ARJEN

Fysiotherapeut
SHANE

Download hier de brochure:

Ja, ik wil een gratis check

Vul het onderstaande formulier in en we nemen snel contact met je op!

Contact informatie
Geverifieerd door MonsterInsights