Zitten is het nieuwe roken

Dat roken niet goed voor u is, is een algemeen begrip. De vergelijking dat zitten het nieuwe roken is, is dan ook een baldadig statement, maar helaas is het tegenwoordig helemaal waar. Met de moderne technologie en de vooruitstrevende wetenschap, zijn velen meerdere uren per dag verankerd aan computers, beeldschermen van verschillende formaten en mobiele telefoons. Heeft u na een lange dag op kantoor ook last van uw rug, nek, migraines of andere klachten? Bent u na een lange dag op kantoor ook lichamelijk uitgeput, terwijl u eigenlijk geen fysieke inspanning hebt geleverd? U bent niet de enige!

Door dagelijks 30 minuten fysieke inspanning op te zoeken krijgt u veel meer voordelen dan u wellicht verwacht. Niet alleen uw lichaam, maar ook uw hersenen blijven beter in conditie als u regelmatig beweegt; uw hoge bloeddruk neemt af, u krijgt minder snel problemen met cholesterol en diabetes. Ook neemt de doorbloeding naar uw hersenen toe, wat resulteert in beter concentratievermogen, beter geheugen, hoger reactievermogen en beter leervermogen. 

Van bewegen worden we blij!
Uit een groot Nederlands onderzoek is gebleken dat mensen die regelmatig sporten 1,5 tot 2 keer minder kans hebben op angsten, depressies en dergelijke stemmingsstoornissen. Ook kunnen ze beter omgaan met stress en herstellen ze sneller van stressvolle periodes en blessures. Geen wonder dat steeds vaker bewegen wordt ingezet als behandelmethode bij mensen met depressieve klachten of burn outs.

Actief kantoor leven!
Met een paar uur sporten per week wissen we helaas niet de vele uren uit die we zittend hebben doorgebracht, laten we ons dan focussen op de momenten welke we zelf kunnen kiezen of we zittend of actief doorbrengen. Neem de trap in plaats van de lift of roltrap, telefoneer staand of ijsberend, ga met de fiets of lopend naar de supermarkt. Kleine veranderingen, groot verschil in uw algehele gezondheid.

Voor een betere afweer!
Bent u ook vaak ziek of krijgt u elk klein virusje onder de leden? Bewegen stimuleert uw natuurlijke afweersysteem, doordat het bijdraagt aan het verbeteren van uw bloeddoorstroming. Hierdoor worden afweercellen sneller door uw lichaam vervoerd en kunnen zij ziektekiemen eerder uitschakelen. Daarnaast verhoogt bewegen tijdelijk onze lichaamstemperatuur, waardoor de groei van bacteriën wordt beperkt en ons lichaam de infectie beter kan bestrijden.

Gezond hart, fitter lijf!
Regelmatig bewegen is de beste manier om bloedvaten, hart en longen gezond te houden. Fietsen, hardlopen, wandelen in flink tempo en zwemmen zijn ideale sporten om te oefenen om uw hart sneller te laten kloppen, meer bloed rond te pompen en uw longen flink aan het werk te zetten. Uw longcapaciteit en bloedsomloop worden betert, het goede cholesterol hormoon HDL stijgt in uw bloedt, waardoor er minder kans is op het dichtslibben van bloedvaten. Daarnaast verbetert ook na enige tijd uw algehele conditie, waardoor u u fitter voelt, sterker voelt en minder snel moe voelt. Alleen maar pluspunten!


Hulp van de fysio.
Heeft u vragen of klachten waar u niet helemaal mee uit de voeten kan? Heeft u na een lange dag op kantoor pijn in uw lijf of in uw hoofd en wilt u weten hoe u ermee moet omgaan en het kan voorkomen. Maak een afspraak bij ons en we helpen u graag op weg.

Ja, ik wil een gratis check

Vul het onderstaande formulier in en we nemen snel contact met je op!

Contact informatie
Verified by MonsterInsights