Specialisatie Revalidatie

Waaruit bestaat het revalidatie programma?

  • Fysieke behandeling
  • Revalidatie training
  • Mentale begeleiding

Fysieke behandeling

Door onze unieke behandelmethode scheppen wij voorwaarden om optimaal te kunnen revalideren. Indien je nog niet mag belasten, kunnen wij door een niet belastende behandeling de voorwaarden scheppen voor een optimale weefsel conditie. Doormiddel van deep tissue massage, dry needling en manuele therapie kunnen we gunstige voorwaarden scheppen.

Revalidatie Training

De HPrevalidatie training is maatwerk waarbij verschillende onderdelen in voortdurende wisselwerking met elkaar zijn. De verschillende onderdelen die door middel van testing eerst in kaart worden gebracht bestaan o.a. uit kracht, conditie, mobiliteit, coördinatie en de mentale gesteldheid.

Op deze manier ontstaat er een duidelijk overzicht dat indien nodig geïntegreerd wordt met de bij de operatie behorende protocollen.

Mentaal

Een trauma (blessure) of operatie werpt vragen op. Voor een operatie kan het goed zijn de verschillende vragen die bij je opkomen, met ons door te spreken. Tijdens het begeleidingsproces, na een blessure of operatie zal er naast het beantwoorden van je vragen steeds aandacht zijn om het mentale aspect voortdurend met het fysieke revalidatieproces te integreren. Daarnaast leren we je hoe je je mentale kracht kan inzetten om het herstel proces te bevorderen.

Waarom voor de operatie al starten met HPrevalidatie?

Better in = Better out

Als je geopereerd gaat worden start de HPrevalidatie al voor de operatie. Wetenschappelijk is het aangetoond dat indien het krachtsverlies van het opereren lichaamsdeel minder dan 20% is ten opzichte van het goed functionerende deel, de revalidatie tijd na de operatie wordt verkort.

Wij voeren krachtmetingen uit waaruit zal blijken of het nodig is om een pre-operatief een kracht trainingsprogramma te starten.

Wij geven je informatie over het lopen met krukken, de operatie, het revalidatietraject en zullen de eerste post-operatieve oefeningen al met je doornemen en uitvoeren.

Door onze ervaring kunnen we je vragen beantwoorden over iedere fase van het revalidatieproces.

Wat maakt HPrevalidatie persoonlijk?

De begeleiding is zeer specifiek, specifiek gericht om te herstellen van de operatie die je hebt gehad, maar vooral ook op wie je bent en wat je persoonlijke doelen zijn.

Ook specifiek omdat we oog hebben voor detail. Voordat je geopereerd bent heb je wellicht op een andere manier gestaan, gelopen, je lichaam gecompenseerd waardoor er niet alleen op de plek van de operatie, maar ook elders in het lichaam veranderingen ontstaan zijn. Bijvoorbeeld foutieve beweegpatronen die ingeslepen zijn.

Waar richt de behandeling zich op?

De behandeling richt zich niet alleen op het zo optimaal mogelijk functioneren van het lichaamsdeel wat is aangedaan. Maar ook op het zo optimaal mogelijk functioneren van je hele lichaam. Dit gebeurt in verschillende fases van het herstel en is per blessure of operatie anders. Maar is altijd specifiek gericht op de klacht die je reeds hebt.

 

Door onze intensieve behandeltechnieken en onze totaal aanpak, vergroten we snel bewegelijkheid, kracht en coördinatie. Dit vormt een belangrijke basis om weer het gewenste niveau van belastbaarheid te bereiken.

De behandeling richt zich op het terugkeren naar het gewenste niveau of zelfs verder. Dit doen wij niet allen maar juist samen. Het samenwerken naar herstel en door je te laten begrijpen wat hiervoor nodig is, zorgt in onze visie voor het grote succes van het HPrevalidatieprogramma.

Meer weten over de behandeling? 

Lees ook onze folder over flywheel training voor een zeer effectieve vorm van krachttraining of onze folders manuele therapie en dry-needling om zeer snel bewegelijkheid te vergroten en pijn te verminderen.

Hoe kan ik persoonlijk zo snel mogelijk revalideren? Vraag het de expert!

Wil je meer informatie of heb je wellicht nog vragen? Vul het informatie formulier in en wij beantwoorden jouw vraag zo snel mogelijk.

Fysiotherapeut
WESLEY

Fysiotherapeut
JAN WILLEM

Fysiotherapeut
ARJEN

Fysiotherapeut
SHANE

Download hier de brochure:

Ja, ik wil een gratis check

Vul het onderstaande formulier in en we nemen snel contact met je op!

Contact informatie
Geverifieerd door MonsterInsights