Dry Needling Effectief Tegen Pijnklachten 

Wat is Dry Needling? Dit is een van de meest voorkomende vragen die patiënten of potentiele patiënten ons stellen. Sommige mensen hebben er weleens van gehoord van een vriend, een kennis of familielid die de behandeling gehad hebben, terwijl andere werkelijk waar geen idee hebben wat Dry Needling is of waarvoor Dry Needling gebruik wordt.

Een groot onderdeel van het doel dat wij als fysiotherapeuten hebben is jou als patiënt opleiden. Dit zodat je goed begrijpt waarom iets gedaan wordt en daardoor de waarde van de behandeling groter wordt in het oplossen van de klacht. Middels deze blog willen wij je daarom ook graag alles vertellen over Dry Needling.

Wat Dry Needling is: 
Dry Needling, ook wel bekend als triggerpoint Dry Needling, is een techniek die gebruikt wordt voor het uitschakelen van triggerpoints. Wat zijn dan deze Triggerpoints? Een triggerpoint is een verkrampt plekje in een spier die naast lokale drukpijn ook vaak pijn ‘op afstand geeft’ Door middel van een speciale techniek worden deze triggerpoints aangeprikt en daardoor raken de spieren langdurig ontspannen. 

Wat Dry Needling NIET is: 
Dry Needling is GEEN acupunctuur. Wel wordt er dezelfde droge acupunctuurnaald gebruikt. Bij klassieke acupunctuur worden vaak meerdere oppervlakkige naalden voor langere tijd in het lichaam gezet en is gebaseerd op de Oosterse geneeswijzen waarbij energiebanen gebruikt worden. Dry-Needling is een Westers principe en is gebaseerd op de anatomie van het menselijk lichaam. Er wordt vaak 1 naald gebruikt, waarmee kortdurend de spier wordt aangeprikt. De behandeling is gericht op het uitschakelen van de eerder besproken triggerpoints. De triggerpoints die je de klachten geven zoeken wij op en schakelen deze uit. Deze triggerpoints kunnen een grote invloed hebben op je pijn en klacht.

De behandeling is veilig en heeft snel resultaat is het verminderen van pijn en verbeteren van de functie. Het is echter wel een onderdeel van de totale behandeling en haalt de oorzaak niet weg. De oorzaak zit vaker in hoe je de klacht ontwikkeld hebt en niet in het symptoom wat je ervan krijgt. Tijdens de intake doen wij uitgebreid onderzoek naar de bron van jouw pijn. Door de oorzaak van je klacht(en) te behandelen blijf je langer klachtenvrij.

Hoe Dry Needing jouw kan helpen? 
Nu dat je een beter inzicht heb over wat Dry-Needling is en wat niet, kunnen we nu praten over hoe het je kan helpen. We kunnen Dry Needling eigenlijk bij zowat elke pijn-klacht gebruiken. Dry Needling is geschikt bij:

  • Acute en chronische pijklachten
  • Hoofdpijnklachten
  • Stijve spieren en gewrichten
  • Nek, schouder en polsklachten
  • Een tenniselleboog of golferselleboog
  • Rugklachten, heup en bilklachten
  • Herstel na een zweepslag en bij hielspoor
  • Krampen en uitstralende pijnpatronen 

Zelf ervaren we in de praktijk dat bovenstaande klachten effectief behandeld kunnen worden met Dry Needling. Wij hopen dat je inzicht in wat Dry Needling is en bij welke klachten het gebruikt kan worden een stuk duidelijker is geworden. Bovenstaande tekst is een samenvatting om voor jou overzichtelijk te maken wat Dry Needling is. 

Mocht je meer vragen hebben en willen weten of Dry Needling geschikt is voor jou? Bel dan 020 78 505 89 of whatsapp 06 247 99 400 of boek direct je afspraak online!

Ja, ik wil een gratis check

Vul het onderstaande formulier in en we nemen snel contact met je op!

Contact informatie
Verified by MonsterInsights