Podotherapie voor dansers: alles wat je moet weten

De podotherapeut kan in veel gevallen helpen bij dansblessures aan de voeten. Denk daarbij aan bijvoorbeeld pijn in het grote teengewricht bij relevé en pijnlijke voorvoeten bij het neerkomen vanuit een sprong. Er kunnen allerlei aanpassingen worden gemaakt in balletschoentjes. De balletschoencorrecties zijn dun, flexibel en schok dempend. De voet wordt door de aanpassing niet belemmerd tijdens het strekken.

Daarnaast kunnen er dunne zooltjes worden gemaakt voor in ballroom dansschoenen. Denk aan zooltjes waarbij de voorvoet ontlast wordt en de voetboog ter comfort licht ondersteund wordt. Je kan met veel minder pijn op spitzen dansen door er een aanpassing van siliconen in te laten maken. Deze zorgt voor een betere drukverdeling zodat piekdruk op bijvoorbeeld de grote teen of de teen naast de grote teen minder wordt.

Helen de Vries en Rowie Broekman zijn beiden werkzaam bij HPfysio op de Europaboulevard.
Wil je preventief advies en weten wat podotherapie voor jou kan betekenen? Maak direct een afspraak door contact op te nemen met de afsprakenbalie van Podotherapie Bottendaal 024 3241980

Ja, ik wil een gratis check

Vul het onderstaande formulier in en we nemen snel contact met je op!

Contact informatie
Verified by MonsterInsights